Най-ценното клубно футболно отличие в Европа – Купата на Шампионската лига акостира в Белград. Именно в сръбската столица, Свещения граал завършва третата си поредна обиколка на Европа, организирана от генералния спонсор на елитната надпревара – UniCredit Group. Преди да се озове на брега на река Сава, в крепостта Калемегдан, Купата премина последователно през градовете на Санкт Петербург, Москва, Киев и Донецк, където местните фенове имаха възможността да се докоснат до трофея.

Точно преди две години, българските привърженици на футбола също имаха възможност да видят отблизо Купата, която премина и без българската столица София, а патрон на събитието бе легендарният страж на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел.

В Белград, специален гост бе холандецът Рууд Гулит, както и португалската звезда Луиш Фиго, който е посланик на UniCredit в Шампионската лига. Бившият вратар на Цървена звезда Стеван Стоянович също бе сред присъстващите на церемонията, както и изпълнителният директор на UniCredit в Сърбия Клаус Приваршек.

По традиция, Купата ще остане в сръбската столица в следващите три дни, в които местните фенове ще имат възможността да видят отличието и да се снимат.

„Сърбия е страна на спортни хора. Имаме големи спортисти в почти всички спортове и се радваме, че приемаме трофея. Последните три години бяха много успешни за UniCredit и УЕФА. Именно затова продължихме партньорството си до 2015 година”, коментира Клаус Приваршек.

СНИМКИ: Купата на европейските шампиони акостира в Белград

източник: Gong.bg