Наставникът на националния отбор Красимир Балъков сподели впечатленията си от загубата ни от Ирландия.

„Жалко. 80 минути всичко беше наред. Трябва да кажа, че видях голяма разлика, особено след първото полувреме, между нас и ирландците. И това бяха смените. Отново българският манталитет изигра огромна роля. Когато сменяш футболисти, ги сменяш, за да вдигнеш нивото и енергията на отбора, а при нас не се получи, за съжаление. В последните 10 минути отново направихме такива грешки, които мисля, че са на базата на манталитета ни.

„Разочароваха ме смените. Това са футболисти, които играеха в Англия. Не влязоха, както трябва. Изобщо не съм мислил, че това може да се случи. Те трябва да си поемат критиката от мен и да коригират тези неща, защото това е психология и подготовка – професионализъм. Преди да влезе един човек, трябва да е готов на 100 процента . Нещата се случват в тънкостите”, заяви наставникът.

„80 минути играхме спокойно, организирано, имахме шансове, стигнахме до гол. Все нещо не ни стига, ще анализираме мача, ще си говорим с футболистите е и за другите квалификации трябва да коригираме нещата.”

„Просто на всички футболисти, които влязоха, им трябваше малко време, за да влязат в час, а ирландците влизат и веднага се вижда агресия и динамика. Това трябва да го коригираме веднага.”

„Трябва да съм честен. Не съм доволен от влизането на Ивелин Попов. И не само от него – от всички. Не съм доволен, защото когато някой влезе, трябва да влезе и да помогне на отбора. Той е свеж, трябва да бъде по-агресивен, с повече енергия, това не се получи при тях. Но това са мои анализи, които ще ги коментираме и ще търсим промяна в тази насока. Това може би се дължи на българския манталитет.”

„Въпросът е, че трябва индивидуалните грешки да се намалят, за да дойде самочувствието на футболистите. Те усещат, че играят добре, но след такива резултати е нормално да нямат самочувствие”, заяви Балъков.

„Когато се правят генерални промени и се иска нещо по-различно, се допускат грешки. Първите мачове, които изиграхме, с Чехия и Косово, отборът бе с много по-малко енергия, накрая на първенството, в една много тежка ситуация. Беше ми ясно, че няма да е лесно. Играем със силни съперници, Ирландия въобще не е лек съперник. Въпреки това, ние контролирахме нещата на терена 80 минути.”

„Аз мога да говоря с ръководствата, но не знам какъв ефект ще има. Това са отношения в клуба, там нямам никаква намеса. Ще съм много доволен, ако няма подобни случаи, за да мога да използвам повече подготвени футболисти.”

„Честитя на Ивелин Попов за гола и за това, че изравни рекорда ми, но трябва да бъде още по-голям професионалист и той го знае”, завърши треньорът.