Селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години Антони Здравков заяви, че няма поставена пред него цел за класиране на второто място в квалификационната група за Европейското първенство. Специалистът заяви, че единственото, към което се стремят той и момчетата му е изграждането на боеспособен и силен тим.

„Кадрови проблеми, контузии – засега се очертава само една, на Ангел Лясков. Лекарят ще го прегледа и ще стане ясно дали ще може да вземе участие. Другата е на Мартин Костадинов, който вчера след контузия за първи път взе участие. Надявам се да е в добро състояние. И тъй като съвпаднаха много мачове на 19-годишните и наши мачове, и на мъжете, отсъствието на Петко Христов, Андреа и Калоян и т.н. Но мисля, че като състояние на групата, това е най-доброто“, започна Здравков.  

Тони Здравков обяви състава за квалификацията със Словения

„Това, което видяхме в последните мачове, най-вече срещу Черна гора - да създадем положения и да ги вкараме. В предишните мачове създавахме положения, но не успявахме да вкараме гол. Сериозен отбор е Словения. Футболисти, играещи във вътрешния шампионат и навън. Резултатите им не са лоши. Загубиха само от Франция. Борбата за второто място ще е много сложна“, сподели специалистът.