В навечерието на старта на пролетния полусезон в родното футболно първенство българските съдии показаха отлични резултати по време на традиционния семинар, който се проведе през изминалата седмица в Сливен, съобщава сайтът на БФС. В продължение на 4 дни те преминаха през теоретични и физически тестове и присъстваха на лекции на водещи експерти от България и чужбина.

Някои от тях като Георги Кабаков, Георги Тодоров и Християна Гутева споделиха очакванията си за предстоящите изпитания, както и мнението си за новото ръководство на Съдийската комисия в лицето на Виктор Касай и Георги Ринг.

„Подготвяме се максимално добре за предстоящия полусезон. Мисля, че тези промени са положителни. Радваме се, че Виктор Касай ще бъде наш председател и се надяваме с негова помощ съдийството да върви напред. В последните години международните ни съдии бележат големи успехи, което красноречиво говори, че вървим в правилната посока“, заяви топсъдийката ни Християна Гутева.

От своя страна най-реномираният ни български рефер Георги Кабаков изрази увереност, че той и колегите му са подготвени да дадат най-доброто от себе си „като трети отбор на терена“. „Считам, че нашето представяне по терените в България и Европа е изключително позитивно. Работата, която вършим, заслужава добра оценка“, заяви той.