На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие промени в Правилника за футболното съдийство. След назначението на Виктор Кашай за председател на Съдийската комисия, неговият предшественик Костадин Гергинов ще заеме позицията заместник председател, а същата длъжност ще има и асистентът на Кашай – Георги Ринг.

Членовете на ИК се запознаха и с доклад за промени във финансовия правилник на централата, според които отпадат таксите за картотекиране на футболисти за отборите от Трета, Четвърта и Пета лига, елитните юношески групи, първенствата за жени, девойки, плажен футбол, футзал и всички останали първенства в аматьорския футбол. Промените са следствие от анонсираната на конгреса на 12.10.2021 г. от президента Борислав Михайлов стратегия за подпомагане на клубовете от масовия и аматьорския футбол.

Членовете на ИК бяха запознати и с електронната система, чрез която ще се осъществява картотекирането в аматьорския футбол. Нейното въвеждане е поредна крачка към осъществяване на амбицията за пълна дигитализация на футбола ни на всички нива.