Парламентът окончателно прие предложените от лидера на НФСБ Валери Симеонов промени в Закона за хазарта, с които се премахват частните лотарии. В четвъртък промените бяха одобрени на второ четене в бюджетната комисия и днес точката за гласуване бе вкарана извънредно в дневния ред на депутатите. 

При гласуванията на текстовете в пленарната зала малцина гласуваха с "против" и "въздържал се".

Лицензиите на частните хазартни оператори ще бъдат отнети след обнародване на закона в "Държавен вестник", срокът за което е 14 дни, ако президентът Румен Радев не наложи вето. Преходен период няма да има, макар първоначалният проект да предвиждаше три месеца.

"Всички, които имат да получават награди от частни лотарии, могат да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят, или да заведат дела, за да ги получат. Тъй като парите от тиражите са събрани, печалбите са базирани върху общите приходи от съответния тираж, така че всеки заинтересован има правно основание, има и пари, които са събрани, за да си получи той печалбата", зави Валери Симеонов след окончателното приемане на промените в Закона за хазарта.