Треньорът на Базел Чириако Сфорца се разбесня в Швейцария точно преди домакинския мач срещу ЦСКА от плейофите на Лига Европа в четвъртък. Бившият халф на Байерн изрази бурно недоволството си от решението на съдията Лука Пиколо да отсъди дузпа за Сервет при загубата на Базел с 0:1 в мач от 2 кръг на местната Суперлига.

Антон Узунов
5 снимки

Съдията показва бялата точка за игра с ръка на Албиан Хайдари в 75-ата минута. 

„Какво да направи с ръката си в такава ситуация? Да си я сложи в джоба ли? Не мога да приема това решение на съдията. Мога да приема загуба, но когато съм я претърпял по честен начин. Този случай не е такъв! Трябваше да има намеса на ВАР. Защо не гледаха ситуацията на видео“, обяви 50-годишният специалист.

ВАР обаче отмени гол на Базел през първото полувреме. Попадение на Валентин Щокер първоначално беше зачетено от рефера Пиколо, но след това отменено след преглеждане на видеоповторенията. С намесата на ВАР беше видяно нарушение на Едон Жергова.

„Не е нормално това положение! Пет минути гледат дали има гол на Щокер, а при при дузпата веднага се отсъжда и дори не се проверява ситуацията“, допълни Сфорца.