Един от членовете на Изпълнителния комитет на БФС Камен Костадинов потвърди, че именно той е предложил да бъде освободен Йордан Лечков от поста вицепрезидент на последния Изпълком. Юристът разкри причината затова свое действие, като също сподели, че разследването за евентуални злоупотреби в БФС продължава.

"Предложението да освободим Йордан Лечков бе мое, защото неговото държание е некоректно. Поведението му към другите членове бе неуважително, меко казано. Аз считам, че трябва да се проведе възможно най-бързо конгрес, защото има обществено напрежение. Лечков каза, че няма нужда от такъв, защото новите хора ще оберат успеха, ако България се класира за Европейското първенство през 2020 година. Михаил Касабов управлява БФС, вписан е в Търговския регистър и няма две мнения по въпроса", заяви Костадинов.

"Има полиция в офисите на БФС. В 17:00 запечатват сградата всеки ден. По време на Изпълкома миналата седмица, в 16:45 часа, Михаил Касабов каза, че съвсем скоро ще влезе отново в офисите и да приключим. Всеки ден разследващите гледат каквото е необходимо. Сигурен съм, че ще бъдат обективни и ще е в полза на БФС. Не смятам, че някой е злоупотребил, имам доверие в колегите си. За първи път от 20 години се дават толкова средства за екипировки. Би било жалко, ако някой е бъркал в кацата с меда, но не вярвам", защити колегите си юристът пред Бтв.

Костадинов заяви, че няма да се кандидатира за президент, но има и ясна представа какъв трябва да бъде заместникът на Борислав Михайлов, който подаде оставка.

"Човек, който е мениджър и умее да комуникира. Да може да прави това с международните институции. Надявам се да има публичен избор", категоричен бе членът на Изпълкома.