Бившият треньор на Лудогорец Ивайло Петев ще застане начело на румънския Университатя Крайова през тази седмица. Очаква се българинът да подпише договор за три години. 

През уикенда той изгледа на живо дербито на Крайова срещу У Крайова 1948, завършило 1:1. 

Digisport публикува снимка, на която Петев се хваща за главата, гледайки действия на бъдещите си подопечни, които по същото време водят с 1:0. Въпреки че тимът на У Крайова 1948 изравни, в последните 15 минути игра с 10 човека заради червен картон. Но това не помогна на Университатя Крайова да наложи надмощие и да спечели срещата. Още повече, че У Крайова 1948 беше много близо до гол в 90+5-ата минута. Но вратарят Лауренциу Попеску имаше забележителна намеса при удара с глава на Владислав Блънуца и остави равенството 1:1. 

Петев беше похвален от боса на Университатя Михай Ротару: "Това е треньорът, който изгради Лудогорец от нулата. Взе го от Втора лига и го изведе до титлата. Имаме споразумение с него и той ще подпише за три години. Необходими са радикални мерки в Университатя Крайова. Преоценка на концепцията и на начина, по който се изпълняват нещата до най-малкия детайл. Имам нужда от мениджър, не от треньор".