Трима полицейски служители са отстранени от длъжност и срещу тях са образувани дисциплинарни производства след протеста на футболни фенове в четвъртък вечер. Срещу други двама тече проверка, която ще определи степента има на виновност. 

Това обяви директорът на СДВР Любомир Николов на пресконференция, заедно с вътрешния министър и главния секретар на МВР, в която обаче нямаше възможност за журналистически въпроси.

„Веднага след протеста, още на 17.11, след приключването на нашата операция, съм се се самосезирал по повод разпространените кадри на полицейско насилие. Образувах дисциплинарна проверка. За по-малко от 48 часа е установено, че петима полицейски служители извършват нарушение на служебната дисциплина. В резултат на това, към днешна дата, са образувани дисциплинарна производства срещу трима полицейски служители за превишаване на полицейските правомощия и същите, към момента, са отстранени от длъжност. Срещу други двама служители тече проверка, която ще определи тяхната степен на виновност. Отстранените полицейски служители са един командир на отделение и двама старши полицаи. В хода на проверката се установяват и други служители, които евентуално ще понесат отговорност за действията си“, каза Николов.