Българският футбол винаги е изпитвал проблеми със съдийството, но в последно време се връщаме 20-25 години назад, когато бяха най-тъмните години. Под ръководството на Костадин Гергинов съдийството в България удари дъното. Не може обаче да се отрече, че СК е изобретателна. Вижте как ловко спасяват протежетета. Набързо измислиха нова схема. Каквито и гафове да направят рефери като Никола Попов и Валентин Железов "майсторски" се прикриват.

Съдийският наблюдател им дава висока оценка и по този начин автоматично се спасяват от наказание. Никой не може да ги пипне, тъй като действията им не се разглеждат. Безобразията остават в миналото и следващата седмица продължават. Наложените от Гергинов и СК правила масово се нарушават.

Нарядите на реферите са добре подбрани, но не с цел да се помогне на футбола, а да се обслужват интересите на определен кръг, който години наред го лансира, и ревностно защитава. Тук големият въпрос е дали Гергинов има зависимости, които са се изграждали през годините, в които е бил съдия? 

Няма как да не обърнем внимание на думите, които Гергинов наскоро изрече. А именно - "Лично мен ще ме е срам, ако в един мач ВАР се намеси два или три пъти". Тези думи биха имали смисъл при коректно съдийство. 

Не два или три пъти, ако се наложи и пет пъти ще се намесва. Стига да се сложи край на безобразията в съдийството. От какво се притеснява Гергинов? Че ще се следят под лупа и, че ще се ревизират грешните решения?

После да не се чуди защо почти всички клубове в България са недоволни.