Председателят на съдийската комисия - Костадин Гергинов, е оцелял като по чудо по време на заседанието на Изпълкома на БФС. Повечето от футболните управници са били на мнение, че трябва да бъде освободен, но въпреки това са решили да му дадат още един шанс. 

Източници от БФС споделиха, че това е последна възможност за Гергинов да въведе ред и прецизност. При нови гафове от негова страна и на водените от него рефери, шефът на арбитрите със сигурност ще бъде сменен, тъй като заради грубите изцепки и грешки се рискува първенството да бъде "взривено".

От няколко месеца насам футболните клубове с пълно право вдигнаха ръце от Гергинов и излязоха с гневни декларации срещу него и съдийството. Почти няма мач, в който да не се допускат грешки, които са решаващи за изхода на мачовете. Именно поради тази причина клубовете не са съгласни с решението на БФС да остави на поста Гергинов. Според тях действията на СК са тенденциозни и трябва да се вземат мерки за доброто на футбола. 

Вчера отново станахме свидетели на грубо показване на правилата и бездарието на Никифор Велков с незачетения редовен гол на Лудогорец.

Крайно време е да се вземе категорично решение за Костадин Гергинов, тъй като по всичко личи, че мястото му не е начело на СК.