Кметът на Монтана Златко Живков даде обширно предаване за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT. В него той говори за ситуацията в местния отбор, за треньорската рокада и за обвиненията в договорки.

"Това е емоционално изявление на Джамбазки, поредното емоционално изявление, което прави, според мен малко прибързано. Не съм съгласен. Приехме оставката, просто така повече не може", започна Живков.


Зимната селекция

"Ситуацията не беше добра по отношение на селекцията от началото на годината, стигна се до смени, а очевидно е, че нервите на някои не издържат на база на целите, които са поставени. Поради тази причина в момента правим промяна и ще имаме нов треньор. Не само не сме циркова група, но няма да доиграем шампионата с деца и юноши, напротив, ще го изиграем сериозно и докрай."


Феърплей

"Разбирам емоциите и желанието на някой да намери интрига. Няма интрига, има някои простични истини. Само този, който не се е събличал по къси гащи, не знае нервите и напрежението докъде могат да те доведат. Това, че липсват добри резултати влияе на всички и невинаги нервите издържат.

Това са хора, които не са мекотели и не могат да седят и да гледат безучастно какво се случва, и прехвърлят искри. Става въпрос за комфликт между Сергей Георгиев и Бамба, разменени са остри реплики на терена, след това се стига до сблъсък в съблекалнята. Няколко часа по-късно двамата се извиниха един на друг, и на всички останали.

Грешки допускаха всички, не смятам, че само Бамба е виновен, че е направил фаул, от който падна гол. Не смятам, че той е единственият, който е виновен. Последните 15 години, в които съм кмет, няма нито един опит за нито една стотинка, която да е влязла по този начин. Ако някой има нещо, ще трябва да го каже и да го докаже. Няма такова нещо, няма такава интрига.

Това, че на някои не им издържат нервите и по някой път не знаят какво говорят. Поради тази причина никога и по никакъв начин не сме разчитали на подобно нещо. Нека не ни бъркат с други. Ние може да сме последни, но в такива неща и такива комбинации не влизаме, включая и в този мач."