Един от най-добрите британски лекарки Деви Сридхар, свързани с вирусологията, предупреди, че ако не бъде открита ваксина срещу COVID-19, ситуацията не само на Острова, но и в света няма да е никак добра.

"Всички се надяваме пандемията да отмине, но за съжаление не можем да бъдем категорични, че след време няма да има втори пик. За да бъдем напълно спокойни, трябва да се открие ваксина. Задачата е трудна, но учените по целия свят работят денонощно по въпроса.  

Ако това не се случи, мерките няма да бъдат толкова строги, както в момента, но ужасът и притеснението ще останат. Трудно ще могат да се организират огромни събирания на едно място и провеждането на масови мероприятия.

Давам ви за пример олимпийските игри в Токио. Те бяха отложени за лятото на 2021 година. Няма ли ваксина дотогава, Олимпиадата трудно ще се състои. Знаете какво представлява тя. В олимпийското село се струпват, тренират и нощуват стотици спортисти от целия свят. Светът ще остане отново лишен от най-голямото спортно събитие. Дано това не се случи",  заяви професор Деви Сридхар.