Гьозпепе на Станимир Стоилов и Фенербахче завършиха 2:2 в мач от втория кръг на турската Суперлига. Двубоят на "Гюрсел Аксел" предложи много драма и спорни намеси на ВАР. В 30-ата минута гол на Ромуло беше отменен, след като съдията видя нарушение в атака на Кубилай. В продължението на първата част Фенербахче първо поведе от дузпа чрез Един Джеко, а след това Юсеф Ен Несири удвои. 

Домакините обаче изиграха брилянтно второ полувреме, в което смачкаха съперника си. В 67-ата минута Корай Гюнтер намали, а в добавеното време на втората част Ромуло хвърли в делириум препълнения стадион. 

За Гьозтепе това беше второ поредно равенство, докато Фенербахче има 4 точки. 


Първата добра възможност се откри пред Гьозтепе. Исак Соле напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Ромуло свали топката за Кубилай, но нападателят нанесе слаб удар и не затрудни Доминик Ливакович. В 10-ата минута Соле поде нова добра атака за Гьозтепе. Бившият футболист на Славия подаде към Ромуло отляво, а бразилецът навлезе навътре и отправи удар, който премина над вратата. 

В 17-ата минута Един Джеко центрира към далечната греда, където Брайт Осей-Самюъл надскочи Новатус Мироши и отправи удар с глава, но не затрудни Арда Йозчимен. В ответната атака Доган Ердоган шутира от границата на наказателното поле, но топката премина опасно покрай вратата на гостите. 

В 27-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар от удобна позиция пред наказателното поле. Душан Тадич обаче шутира право в стената. Две минути след това Исак Соле центрира от свободен удар, а на близката греда Ромуло засече с глава, но прати топката покрай вратата. 

След половин час игра Гьозтепе организира отлична контраатака. Кубилай отне топката отляво, напредна и подаде към Исак Соле, а той комбинира с Ромуло в наказателното поле, който отблизо прати топката във вратата. ВАР обаче се намеси и привика съдията, който изгледа повторение на ситуацията и видя спорно нарушение на Кубилай в атака и отмени гола.

В 43-ата минута Сен-Максимен напредна през центъра и пусна пас към Осей-Самюъл отдясно в наказателното поле. Нигериецът опита силен удар от малък ъгъл, но Арда Йозчимен изби с крак. Малко след това удар с глава на Родриго Бекао мина над вратата. 

В продължението на първата част Осей-Самюъл получи в наказателното поле и падащият Джалма Силва го закачи, при което нигериецът падна. Главният съдия посочи бялата точка, а Един Джеко се разписа за 0:1. 

Малко след това Ласе Нилсен центрира, а Кубилай надскочи Чаалар Союнджу и отправи удар с глава, но покрай вратата. Минута след това защитата на домакините изпусна Юсен Ен-Несири на далечната греда, а той с глава насочи към далечния ъгъл за 0:2. 

В 50-ата минута срещата беше прекъсната за няколко минути. Охраната на стадиона изведе фен на Фенербахче от сектора за гости и го ескоритира зад вратата на гостите към входа, откъдето излизат футболистите. Привържениците на Гьозтепе започнаха да хвърлят бутилки и предмети по органите на реда и представителят на "канарчетата", като дори уцелиха човек, който падна на земята. След известна суматоха срещата беше подновена. 

В 54-ата минута Ливакович се намеси след удар от удобна позиция на Ромуло. Две минути след това в игра се появиха новите попълнения на Гьозтепе Жуан Сантос и Малкъм Бокеле. Те замениха Кубилай и Джалма. В 58-ата минута Джеко шутира над вратата от границата на наказателното поле. След час игра Джеко изведе Ен-Несири отдясно в наказателното поле. Мароканецът потърси далечния ъгъл, но Арда изби, след което Ласе Нилсен изчисти. 

В 65-ата минута Ахмед Илдъз и Давид Тиянич замениха Доган Ердоган и Исак Соле. Две минути след това Гьозтепе се върна в мача. Корай Гюнтер надскочи всички при центриране от корнер и с глава вкара за 1:2. 

В 71-ата минута топката стигна до Ахмед Илдъз пред наказателното поле. Халфът нанесе силен удар, който беше блокиран от футболист на "канарчетата". 

В 82-ата минута Гьозтепе получи пряк свободен удар на около 15 метра от вратата на Ливакович. Тиянич се нагърби с изпълнението, но хърватският вратар с върха на пръстите си изби топката в корнер. След неговото изпълнение шут на Илдъз беше избит от Союнджу в нов ъглов удар. При последвалото центриране към далечната греда Елитон падна след съприкосновение с противников футболист. Домакините поискаха дузпа, но такава не беше отсъдена. 

Натискът на Гьозтепе продължи и малко след това Малкъм Бокеле се озова на стрелкова позиция, но шутира в средата на вратата и Ливакович изби. 

В петата минута на добавеното време домакините изравниха резултата. Ромолу се пребори за топката при центриране в наказателното поле, овладя и насочи неспасяемо към далечния ъгъл - 2:2. 


Гьозтепе - Фенербахче 2:2

0:1 Един Джеко (45+4-дузпа)

0:2 Юсеф Ен-Несири (45+7)

1:2 Корай Гюнтер (67)

2:2 Ромуло (90+5)

Гьозтепе: 1. Арда Йозчимен, 24. Ласе Нилсен, 22. Корай Гюнтер, 5. Елитон, 20. Новатус Мироши, 66. Джалма, 16. Антъни Денис, 21. Доган Ердоган, 94. Исак Соле, 9. Кубилай Канатзискуш, 79. Ромуло

Треньор: Станимир Стоилов

Фенербахче: 40. Доминик Ливакович, 2. Чаалар Союнджу, 5. Исмаил Юксек, 9. Един Джеко, 10. Душан Тадич, 19. Юсеф Ен Несири, 21. Брайт Осей-Самюъл, 24. Джейдън Оостерволде, 50. Родриго Бекао, 53. Себастиан Шимански, 97. Ален Сен-Максимен

Треньор: Жозе Моуриньо

Съдия: Кадир Саглам

Стадион: "Гюрсел Аксел", Измир