Гьозтепе на Станимир Стоилов разби пореден съперник в турската Първа лига. "Гьоз-Гьоз" се наложи с 4:1 над Юмраниеспор на "Гюрсек Аксел". Двубоят беше 19-ия кръг на шампионата. За гостите цял мач изигра българския защитник Страхил Попов. 

Юмраниеспор пристигна в Измир със само една загуба в последните си осем мача в първенството, но изоставаше в резултата след 8 минути игра, след като Елитон се разписа във втори пореден мач. В 33-ата минута другото ново попълнение на "жълто-червените" Рамон Паскал Лундквист удвои. В началото на второто полувреме Мустафа Есер си вкара автогол за 3:0. В 66-ата минута Уур Йълдъз намали, а крайният резултат оформи Кубилай Канатизкуш в 76-ата минута. 

Така Гьозтепе си върна второто място във временното класиране, събирайки 38 точки. Отборът на Мъри съкрати и изоставането си от лидера Еюпспор, който загуби от Коджаелиспор с 1:2, на 7 точки. Юмраниеспор е 12-и с 23 точки. 

Гьозтепе започна мача с традиционната висока преса, като Юмраниеспор трудно излизаше от половината си. В 8-ата минута Ялчин Каян хвърли тъч в наказателното поле. Кенет Мама не успя да играе с топката, а защитник на гостите да изчисти. Кълбото се озова в Елитон, който с удар от 11-12 метра в долния десен ъгъл вкара за 1:0.

В 13-ата минута Ялчин Каян направи непростим пропуск. Доган Ердоган отне топката от противников футболист и центрира, а Мустафа Есер вместо да изчисти сервира кълбото на Каян, но халфът от 5-6 метра шутира над вратата. Малко след това Есер блокира опасен удар на Ахмед Йълдъз.

В 19-ата минута Гьозтепе организира опасна контраатака след грешка на Емре Демир. Ялчин Каян напредна с топката, стигна до наказателното поле и вместо да подаде на един от двамата си непокрити съотборници, реши да нанесе удар, с който вратарят се справи.

В 33-ата минута домакините стигнаха до втори гол. Възпитаниците на Станимир Стоилов организираха страхотна атака, при която Ахмед Йълдъз комбинира с Рамон Лундквист и шведският футболист матира Дамлу Абдулсамет за втори път.

В 53-ата минута Гьозтепе реши всичко в срещата с трети гол. „Жълто-черните“ отново контраатакуваха опасно. Лундквист напредна и подаде към Доган Ердоган отляво. Халфът опита подаване към далечната греда, но топката срещна крака на Мустафа Есер и се озова във вратата на Юмраниеспор за трети път.

В 66-ата минута гостите върнаха един гол. Серкан Гьоксу пусна страхотен пас зад гърба на Исмаил Кьойбашъ за Уур Йълдъз, който с плътен диагонален удар не остави шансове на вратаря.

Малко след това Ялчин Каян направи нов пропуск. Алиу Траоре проби отляво и намери халфа в наказателното поле. Каян шутира от 7-8 метра, но намери тялото на защитник. Топката се върна в него, но повторният му опит беше много неточен.

Гьозтепе отново увеличи оборотите и стигна до четвърти гол. Траоре получи отличен пас от Исмаил Кьойбашъ отляво. Французинът навлезе в наказателното поле и подаде към Кубилай Канатзискуш на точката за изпълнение на дузпа, а нападателят насочи към левия ъгъл за 4:1.