Българският национал Георги Русев дебютира с победа за новия си швейцарски клуб Сион. В среща от 19-ия кръг на второто ниво в страната, наречено Чалъндж Лига, червените размазаха с 4:1 Вил като гости и събират 40 точки, които ги нареждат на върха. Утре вторият Тун гостува на Белинзона и може да изравни точките.

Русев започна мача от пейката и се появи на терена в 73-ата минута на мястото на автора на втория гол Лиъм Чипърфилд. Към влизането на терена на българското крило тимът му вече беше решил победата, след като поведе с 4:0.

Деян Соргич откри резултата минута преди края на първата част, Чипърфилд удвои в 52-ата, а четири по-късно ветеранът Рето Циглер покачи на 3:0. Иляс Шуареф в 68-ата минута увеличи на 4:0, а домакините чрез Тим Щаубли девет преди края оформиха крайния резултат.

25-годишният Георги Русев беше продаден тази зима от ЦСКА 1948 на швейцарския втородивизионен отбор, като кариерата му до момента е преминала през вторите отбори на Елче и Хетафе в Испания, както и в Септември (София) и ЦСКА 1948. За националния тим на страната има 14 мача и 1 гол, който вкара през есента на 2023-а година при визитата на Сърбия.