Легендарният агент на Димитър Бербатов Емил Данчев коментира в предаване на DIEMA SPORT "Домът на футбола" една от най-засяганите теми, когато стане въпрос за големия български голмайстор - оставянето на българина извън групата за финала на Манчестър Юнайтед по време на финала на Шампионската лига през 2011-та срещу Барселона.

Данчев говори за маниера на работа на великия мениджър на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, както и за разкритието, което наставникът е направил пред Данчев за решението си да остави Берба извън групата за ключовия сблъсък. Юнайтед загуби онази среща с 2:0, а Фъргюсън признава своята грешка по-късно. 

„Сър Алекс Фъргюсън в някои моменти е бил сприхав, но на първо време той е един изключително улегнал и балансиран човек. Той беше мъдрец. Той знаеше кога да е сприхав, кога да се скара, кога да похвали и кога да погали. Неслучайно той остави зад себе си една невиждана ера в Манчестър Юнайтед", сподели с възхита футболният агент.

„Разговарях със Сър Алекс известно време след финала на Шампионската лига и той призна, че оставянето на Бербатов извън групата беше голяма грешка. Митко беше разочарова известно време след случаката, но не след дълго позитивните спомени го накараха да загърби този неприятен момент и да го остави в заден план".