Защо Димитър Бербатов отказа да подпише с Манчестър Сити преди години и каква е причината тогавашният мениджър на „гражданите” Свен Горан Ериксон да иска толкова настойчиво българския нападател в състава си?

Отговорите на тези и още много интересни въпроси около кариерата на Бербатов потърсихме с най-близкия до него човек във футбола Емил Данчев. Точно седмица след официалния край на кариерата на рекордьора по голове за националния отбор, гледайте пространно интервю с неговия агент в предаването „Домът на футбола” тази вечер от 21:30 часа по DIEMA SPORT.

„Ще кажа нещо, което хората  може би не знаят. Година преди Митко да подпише с Юнайтед, аз бях на разговор с ръководството на Манчестър Сити. На нея тогавашните собственици изразиха съмнения, че Бeрбатов не тича достатъчно, но Свен Горан Ериксон заяви категорично, че има нужда точно от такъв играч”, започна историята за разговорите със Сити Емил Данчев.

Агентът на Бербатов открехва още вратата към цялата истина за деня, в който нападателят отказа на Ювентус, Фиорентина и Тотнъм, за да подпише с Фулъм.