Бившият международен съдия Александър Костадинов коментира в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT промените в съдийския наръчник преди началото на новия футболен сезон. 

"Преди началото на всеки шампионат се спускат инструкции и изменения, като те биват кардинални или козметични. През тази година са козметични. Основните неща, които може да разгледаме по-детайлно са за засадата, играта с ръка и наказателните удари", сподели Костадинов. 

"Ако се хванем за думата "умишлена". Това означава, когато ти си в готовност да отиграеш топката по всеки един възможен начин. Когато един защитник има ясна видимост към топката и може да реагира и то по футболно правилен начин без да бъде притесняван от когото и да било друг и играе умишлено с топката, след което тя отива в негов противник, който е в засада, се счита, че тогава отпада момента на засада".

"Спорове винаги ще има. Съдийството не може да бъде изчистено до такава степен, че да няма спорове. Тези неща затова трябва да се припомнят по-често, за да се знае върху какво точно са се подготвили реферите през този сезон", каза още той. 

Повече за промените в съдийския наръчник вижте в прикаченото видео.