Димитър Бербатов застана пред конгреса на БФС и акцентира върху единството, уважението и бъдещето на българския футбол.

 

„Както виждате всички ние все още усещаме предстартова треска заради огромното огромно значение на този момент за българския футбол. В продължение на 3 години всички ние се борим за така нужната промяна и денят настъпи. След малко ще ви се даде възможност да гласувате и всеки ще направи изборът, който смята за удачен.

Аз и моят екип обиколихме страната за трети път, срещнахме се с всички клубове, водихме дискусии, дебати, приемахме предложения, бяхме критикувани. Но най-важното нещо накрая е, че тази обединеност, която търсихме започва с вас. Вие сте хората, които решават. Вие сте върховната власт, във ваши ръце е бъдещето на клубовете.

Знам че може да сте обединени, показвали сте го много пъти. Както ние винаги сме били обединени – аз, Мартин и Стилян. Стилян е рамо да рамо с мен, както и Мартин. Това трябва да покаже силата, която имаме тримата като екип. Трима е по-добре от един. Затова сме заедно толкова дълго време и ще бъдем заедно. Ще видим кого ще предпочетете, кой ви е убедил, кой ви е показал нужното уважение.

В този период, в който се води битка за промяна в българския футбол, сред вас има възрастни хора. Мисля си, че уважението в днешно време значи много. А ние ви го показвахме 3 години и ще продължим да ви го показваме. Това ви го обещавам. Това ще го направим – аз, Стилян и Мартин и екипът, който работи с нас.

Вашето решение е важно днес. Това е исторически момент. Вие решавате съдбата на българския футбол. На кого ще поверите тази съдба.“

Бербатов се обърна на английски език към гостите от ФИФА и УЕФА. Призова ги да се намесят, ако видят нещо нередно в изборната процедура. Завърши с призив към делегатите.

„Нека играем по правилата, нека по-добрият, по-доблестният да победи и ние ще му пожелаем успех“