Старши треньорът на шампиона Лудогорец Георги Дерменджиев бе категоричен, че тимът му не е подценил състава на Дунав, въпреки изненадващия резултат 2:2 на „Лудогорец Арена“.

„С Дунав прави атрактивни мачове. Изпуснахме един куп положения, но във футбола се гледа резултатът. Резултатът е такъв, защото не си вкарахме положенията. Направихме грешки, от които футболистите на Дунав се възползваха“, коментира Дерменджиев.

„Това са футболистите, с които разполагам. Вярвам и разчитам на тях. Винаги може да се допусне гол. Ние за около 20 минути имахме четири или пет ситуации. Не е имало подценяване. Имаше един момент, в който се наруши организацията на отбора ни и трябва да говорим за това, а не за подценяване.“

„Имаше моменти, в които атакуваме с четирима играчи, които търсят топката, и когато я губехме, трудно се прибираха. Затова бяха и моите указания“, каза още той.

Наставникът на Лудогорец коментира и факта, че Марселиньо не е повикан в националния тим.

„Дяков ще отсъства три седмици. Трябва да уважаваме решенията на Хубчев. Той е национален селекционер. Постоянно коментираме някой се обаждал от някъде, викал тоя, викал оня. Трябва да уважаваме националния селекционер“, допълни наставникът на Лудогорец.

„Имам много време до мача с ЦСКА. Изиграхме много мачове, подготовката беше напрегната. След като се съберем отново след паузата ще започнем да мислим за мача с ЦСКА. Ще имаме учебна игра в паузата. Имаме класни играчи. Всеки влиза и дава това, на което е способен. 8 месеца играхме в цикъл сряда - събота и сме свикнали. Този формат на шампионата е труден, защото има десет плейофни мача“, завърши Георги Дерменджиев.