Бившият национал Валери Божинов разказа пред италианските медии любопитен епизод от дългата си футболна кариера. Той сподели пред местното издание "Il Posticipo" случка, датираща от 2006-а година, когато се разминава с трансфер в Интер Милано. По това време той е футболист на Фиорентина, където премина от Лече.
 
"Стоях си вкъщи, във Флоренция и си почивах. Телефонът му звънна и човекът отсреща каза, че е Марко Бранка, тогавашният спортен директор на Интер Милано. Реших, че някой си прави някаква шега и му затворих. Той отново звънна и аз отново затворих. Тогава той се е свързал с агента ми Джери Паломба и Ромуалдо Корвино и е казал да ми предадат да му вдигна. Свързахме се и той ме попита искам ли да отида в Интер и аз незабавно казах "Да".
 
"През уикенда имахм мач Фиорентина - Киево и той ме посъветва да съм спокоен и че след края на мача ще бъде финализиран трансферът ми. Тогава се скарах с президента Дела Вале, което доведе до отстраняването ми от отбора за две седмици и така трансферът в Интер пропадна. Върнах се в игра за мача Фиорентина - Интер, който спечелихме с 2:1. На следващото лято напуснах Фиорентина и отидох в Ювентус, след като ни размениха с Адриан Муту", спомни си Божинов.