Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов говори пред медиите преди началото на Конгреса.

"Влизаме с усещането за победа. Знаем какво направихме през тези три години. Докарахме битката до днешния ден и съм изключително горд и доволен от екипа. Затова казах, че каквото и да се случи, ние ще ходим с високо вдигнати глави.

Когато отнема повече време, това ти дава възможността да видиш много неща, които преди не си видял. Видяхме много отрицателни и положителни неща. Знаем как се провежда Конгрес. Тръгнахме в тази битка и я докарахме дотук. Няма от какво да се притесняваме. Лесно е накрая да се включиш и да кажеш “Аз съм кандидат-президент”. Преди 3 години беше истинската битка и борба.

Обединението е хубава дума, но то трябва да бъде правилно, с правилните хора. Ако е обратното - нищо добро няма да излезе от цялото нещо. Който и да бъде избран, той ще си каже с кого и как иска да го направи.

В общественото пространство виждате добре кои имена се спрягат. Всеки от тях, въпреки нещата, които говори и прави, има шанс. Оттам нататък аз гледам своя екип и това, което направихме през годините. След като си положил толкова труд, старание, постоянство и дисциплина и си го демонстрирал пред всички, които се интересуват от футбол, това трябва да направи разликата", заяви Бербатов.