Кандидатът за президент на БФС - Димитър Бербатов, заяви на пресконференция, че неговият екип е направил каквото трябва и предстои да види клубовете кого ще изберат. Той представи и своя Изпълком.

Ето какво заяви Бербатов:

"Три години изминаха, откакто ние като екип започнахме тази битка. На 15 март ще бъде кулминацията. Кого ще предпочетат клубовете, ще разберем. Каквото зависеше от нас, ние го направихме. Ние сме лицата на нашия екип, които се показваме по-често, но сме само част от екипа.  

Изпълкомът на БФС, който ние избрахме и мислим, че ще бъдем хората, на които ще бъде гласувано доверие да работим за по-доброто на българския футбол е следният: Президентът влиза автоматично в Изпълкома. Стилиян Петров и Мартин Петров също в Изпълнителния комитет.

Членовете на Изпълкома са 15, показахме трима, следващите са: Ясна Ставрева, Петър Хубчев, Христо Борисов, Атанас Пеканов, Пламен Марков, Георги Владов, проф. Георги Попов, Дарин Маджаров, Петър Ганев, Велизар Величков, Костадин Димитров – кмет на Пловдив, Методи Байкушев – кмет на Благоевград.

Опитали сме да имаме различен микс от футболни хора, юристи, икономисти, финансисти, хора, които правят футбола, какъвто е – бизнес продукт.

Това са избраните хора за Изпълкома на БФС, евентуално, ако клубовете ни дадат това право и това ще бъде екипът, с който мислим, че работим за българския футбол. Лесно можеше да не го покажем Изпълкома, можеше по другия начин, но времената са други. Трябва да се развиваме и да бъдем професионалисти. Това беше най-удачната форма. Самите клубове също да разберат, че при нас няма скрито-покрито. Така искаме да оперираме и за в бъдеще.

Ако имах притеснения, нямаше да изваждам Изпълкома. Състоянието тук е такава, че който и да е президент на БФС, трябва да убеди държавата да работи с централата. Навсякъде държавата е партньор. Затова сме си позволили, че в нашия Изпълком има кметове. Местната власт е най-важното нещо, с което трябва да работим. Видяхме достатъчно последните три години. Повечето общини подпомагат по-малките клубове. Ако не го правят, футболът замира."

"В България имаме грешна представа, когато разговаряш с политици, хора, които трябва да участват в тези процеси. Държавата е най-важният партньор в развитието на футбола. Не бягаме от тази отговорност. Обявяваме пред всички вас това. Това, което правим ние, не правим компромиси. Правим най-доброто. Ситуацията е съвсем различна. Работим върху този Изпълком от дълго време. Доста от тези хора имат доста ангажименти. Изискваше се време да кажат "да". Беше въпрос на разговори. Не се притесняваме ни най-малко от това нещо. Единствено медиите и клубовете могат да преценят дали това е правилнното и работи за интереса на българския футбол", заяви пък Стилиян Петров.