Латвийският халф на ЦСКА Викторс Морозс по всяка вероятност няма да играе повеч през 2009 година с екипа на „червените”.

Започнал невъзстановен като титуляр мача срещу Базел вчера, още около 20-та минута играчът почуства болка и бе заменен принудително от Николай Манчев.

След мача се разбра, че Морозс е скъсал мускул, което означава спокойствие и невъзможност за тренировки поне един месец. Съществува хипотетичен вариант при добро възстановяване латвиеца да се завърне в игра за последните два мача до края на годината – двубоя за купата на страната и домакинството на Рома на 16 декември, но това зависи само от конкретната ситуация и дали от ЦСКА ще искат да рискуват отново с пускането му в игра и да повторят ситуацията от Базел.

По този начин халфовата линия на „армейците” съвсем закъсва след като контузия извади няколко минути преди края на мача на „Сейнт Якобс” и бразицела Маркиньос. Той обаче сподели след мача, че болката не е голяма и вероятно ще може да играе срещу Славия. В същото време продължава да се бори с тежко вирусно заболяване и Коста Янев, който изобщо не попадна в групата за Швейцария, едва ли ще се оправи и за домакинството на „белите” в неделя.