Бившият елитен рефер Момчил Врайков в момента се изявява като футболист и играе на доста добро ниво в тима на Гигант Белене. Той споделя, че е имал възможност да свири мачове в Испания, но се е върнал в България заради семейството си.

 

„Другата страна не ми е чужда, защото преди да стана съдия първо съм бил футболист, нямам никакви проблеми, много бързо се адаптирам. Нямам никакви амбиции, просто помагам на отбора”, заяви Врайков.

 

„Забелязал съм, че младите съдии бъркат само защото съм на терена. Не искам да свирят в моя полза, а да свирят това, което трябва. Даже и да сбъркат ги защитавам, дори съм се карал със съотборници заради това.”

 

„Всеки има амбиции да се върне в съдийството, аз също ги имам. В момента имам заведение, имам рибарници. Гледам си бизнеса, това е общо взето.”

 

„Ходих в Испания, свирих два мача, хората останаха доволни от мен. Щях да ръководя футболни срещи, трябваше само да си извадя досие от футболния съюз, но се върнах тук и ще остана тук заради семейството си”, каза Момчил Врайков.

 

Врайков споделя още, че любимата му позиция на терена е тази на централен нападатели и че никога няма да забрави дербитата с участието на Левски, ЦСКА и Литекс, които е ръководил.