Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев, изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на легендата на българския футбол и на Ботев (Пловдив) Динко Дерменджиев.

В него се казва:

"ОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО,

С дълбоко прискърбие научих за кончината на Динко Дерменджиев.

Позволете ми в този тежък момент да се обърна към Вас и да изкажа най-искрените си съболезнования.

Отиде си един футболист, легенда на "Ботев" Пловдив и българския футбол, който през цялата си кариера работи с огромна енергия за развитието на спорта в нашата страна. Родните почитатели на най-популярната игра още помнят класните му изяви на терена с екипите на "Ботев" и националния отбор. Той беше пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство! Малко футболисти са играли на три световни първенства, а Дерменджиев е един от тях. Дълги години бе и рекордьор по мачове в "А" група със своите 447, като всичките са с екипа на един отбор. Какъв по-голям пример за вярност!

След края на активната си кариера Динко Дерменджиев остана близо до любимата игра и като треньор работеше със същата страст и енергия за своите клубове.

Неговата кончина е голяма загуба за всички, които обичат футбола и сега в голямото семейство на българските футболисти и треньори остава непреодолима празнина.

Поклон пред светлата му памет!".

Красен Кралев, Министър на младежта и спорта/БТА.

Отиде си Чико Дерменджиев