Министърът на външните работи Ивайло Калфин награди със специален плакет капитана на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов. На специална церемония в Министерството на външните работи Митко бе удостоен с голямото признание.

На събитието Димитър Бербатов обяви, че днес ще учреди фондация на свое име. Целта на организацията ще бъде да се подпомагат млади и талантливи българи.

Министър Калфин заяви, че подобен интерес от страна на медиите не е имало дори при визитата на държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс.

„Много съм поласкан и най-вече горд. Винаги съм казвал, че съм горд българин. Тази награда показва, че си върша извън България, по начин, по който се оценя и тук", заяви след полученото признание капитанът на националите ни.

 

„За в бъдеще амбициите ми се простират много извън футбола, но за момента аз съм футболист и се стремя да се придържам към това. Идеята за тази фондация, която учредявам ми се въртеше в главата от много време. Реших да я учредя в момент, когато имам голяма популярност. Всички знаят, че аз съм посланик на добра воля за УНИЦЕФ, но това няма да ми попречи да си върша и другите задължения”, коментира още Бербатов.


Нападателят на Тотнъм върна жеста за получената награда, като подари на дипломата своя фланела. Интересното в случая е, че екипът на Бербо беше от последната среща на шпорите срещу Блекбърн.

„Съжалявам, но фланелката е мръсна, нямаше време кога да я изпера, тя е от последната ми среща”, отсече асът на Тотнъм.

Чуийте цялото интервю с Димитър Бербатов в прикачения аудио файл.