Отказалият се от футбола Мариан Христов има намерение да стартира треньорски курсове, заяви самият той в интервю за Гонг.

„Сигурно ще почна курсове за треньор. Смятам да го направя в България. Няма да почна от деца, ще се хвърлям на високо. Трябват ми такива, които да ги юркам повече, да тренират и да тичат много”, разкри направилият сериозна кариера в Германия Мариан Христо.

„Не мисля, че един треньор е станал такъв в школата. Тези неща са си заложени в човека, естествено там може да научиш някой работи. Трябва и късмет, за да попаднеш на добри хора”, продължи бившият полузащитник.

„Не съм мислил, но предполагам, че ще започна в България. Догодина вероятно ще се върнем там. Не съм болен с амбиции. Не казвам, искам да водя гранд или национален отбор. Това времето ще си го покаже. Ако си вършиш добре работата всеки ще те забележи. В България не е трудно от нещо да станеш треньор на някой гранд. Ако си с връзки може и веднага да станеш, но мисля, че е по-добре да си го заслужиш с резултати”, допълни в свой стил Христов.

Ботевградчанинът призна, че е възможно да се върне и на терена, но с екипа на Балкан. „При положение, че отборът влезе в Б група, може и да се върна. Не ми липсваха предложения в Германия, но не исках да се местим, някъде само за година-две. Можеше да заиграя и Брауншвайг, където живея, но в трета лига трябва да се дава път на младите момчета”, каза още бившият халф на България.

„Всички знаят, че контактувам с Иванков, Стилиян, Мартин и Христо Йовов. Радвам се, когато постигат успехи. Дано повече български футболисти успеят да се наложат в чужбина”, допълни Христов.

„Само с наши сили няма да се класираме на Европейското. Пропуснахме шанса си. Не играем добре, за да сме сигурни. В квалификациите се вижда, кой колко може. Играе се две години и няма място за извинения с липса на късмет”, заяви Христов.