Майката на българския национал Димитър Бербатов – Маргарита изрази увереност, че съвсем скоро ще види сина си в по-голям тим. Както е известно днес нападателят на Тотнъм празнува своя 27-ми рожден ден.

 

„В днешния ден аз съм най-щастливата майка защото.. Спомням си, че на 30 януари 1981 година беше една люта зима. Отидох в родилното сама, тъй като съпругът ми бе на лагер в Либия. Тогава попадна в една съвсем непозната обстановка”, коментира майката на българския национал в интервю за Гол линия.

 

Госпожа Бербатова също разкри, че Митко се е родил в 3:30 през нощта: „Митко се роди в 3:30. Интересно е, че тази вечер се събудих точно в толкова. Може би майчин инстинкт. Случва ми се за първи път.”

 

„Винаги на празниците се поздравяваме. Пожелах му днешния ден да бъде добър за него като резултат в мача срещу Евертън. Иначе в нашето семейство рождените дни ги честваме съвсем скромно. Даже в момента съм пред телевизора и чакам мача”, продължи Маргарита.

 

Тя допълни, че не обича да говори с Митко за трансфери, но все пак изрази увереност, че ще дойде времето да види сина си в голям отбор.

 

„С Митко не сме говорили за трансфери. Това са професионални неща и аз не трябва да се бъркам. Трансфер в голям отбор може да се окаже един подарък за него, но за в бъдеще. Сигурна съм, че нещата ще си дойдат на мястото. Това може да се случи през лятото. Смятам, че в момента той се чувства добре особено в последните мачове. Вижда се когато той е щастлив и играе добре. От своя страна отборът на тотнъм имаше труден период, но вече го преживяват. Убедена съм, че той ще играе в по-силен отбор. Всичко ще си дойде на място.”, каза още госпожа Бербатова.

 

Майката на българския национал разказа и за детството на Бербатов: „Няма нищо по-специално, което да кажа. Той бе едно прекрасно дете, което никога не ми е създавало проблеми. Постоянно беше с топката в краката. За него беше важно да отиде на тренировка.”

 

„Мъчно ми е, че не съм го виждала от месец юни. С нетърпение очаквам да го видя и се надявам това да стане на церемонията по награждаването за футболист на годината. Дано има такава церемония.”

 

„Аз съм един щастлив човек. Днес ми се обадиха толкова много хора, за да ми честитят рождения ден на Митко. Това е и моят празник. Това е едно признание за всичко това, което той прави”, завърши Маргарита Бербатова.