Наставникът на Литекс Любо Пенев обяви, че повече няма да води отбора. Той сподели, че води преговори с президента на БФС Борислав Михайлов, да поеме поста национален селекционер на България.

„Може би няма да водя отбора срещу Локомотив. Очаквам тази седмица разговор с Борислав Михайлов, за уточняване на подробности,” заяви Пенев.

Пенев бе много доволен след успеха с 2:1 над Лудогорец в последния мач от 10-ия кръг в А група. „Оранжевите” нанесоха първо поражение на тима от Разград от началото на кампанията. „Това е лицето, което искам да виждам,” заяви той.

„Спечелихме с много кураж, характер, желание за победа, и с битка. За съжаление, отново не можахме да вкараме от близко разстояние, но това сега няма значение.

Получи се хубав мач, но играхме по-добре и заслужено бихме. Можеше и по-убедително.”, каза Пенев. Той все пак коментира и бъдещето на Литекс, макар да не го свързва със себе си. „Доволен съм от абсолютно всички.”

„Шампионатът е дълъг, трябва да побеждаваме, за да скъсяваме дистанцията от водачите. Във всички мачове, и особено в такива като днешния, трябва да показваме шампионския манталитет. Това е стилът, който трябва да показваме. Поздравявам отбора на Лудогорец, един силен тим”, допълни той. „Имат добри изпълнители, и предполагам, че ще продължат да се представят добре в първенството.”

„Второто полувреме имахме три изключително чисти положения. Мисля, че всичко завърши много добре. Футболистите са тренирани, могат да играят по един начин първото полувреме, и по друг през второто,” каза още Пенев.

„Аз винаги съм бил спокоен. Няма как да нямаме резултати при начина, по който тренираме. Може би и някой хора не разбират, но ние имаме 6-има нови, които им трябва време да се адаптират. Това е процес”, завърши наставникът на Литекс.