Юношите младша възраст на Левски (набор 1990 г.) постигнаха нова убедителна победа над Ботев (Враца), информира официалният сайт на „сините”. Възпитаниците на Викторио Павлов разгромиха врачани на изкуствения терен на „Герена" с 5:0 и с общ резултат 11:0 се класираха на четвъртфиналите на републиканското първенство.

Сините не срещнаха особена съпротива от тима на Ботев и с лекота преодоляха съперника си. Двубоят се игра на една врата и ако не бяха пропуските на младите сини таланти, резултатът щеше да бъде двуцифрен.

Още в 4-та минута един от лидерите на тима Боян Табаков откри резултата, а в 21-та минута Светлозар Табаков удвои с глава.

Седем минути след почивката, Александър Киров направи 3:0 след образцова атака по фланга.

След още четири минути игра, Боян Табаков с бомбен шут от 30 метра направи 4:0. Десетина минути по-късно отново той записа своя хеттрик, оформяйки крайното 5:0 за Левски. В двубоя участие не взе безспорният бисер в тима на „сините” Ели Зизов, поради контузия.

Утре от 17,30 часа, юношите старша възраст на Левски (набор 1988 г.), гостуват на Локомотив (София) в осминафинална среща - реванш. Първият двубой завърши при резултат 4:0 в полза на сините.