Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов призна, че се надява на минимално наказание за Даксон. Узунов добави, че в клуба хранят надежди, че бразилецът ще може да играе във финала за Купата на България срещу Лудогорец в сряда.

Представители на „смърфовете“ бяха изслушани днес по случая „Даксон“, който даде положителна допинг проба след мача с Литекс за Купата. В последствие се оказа, че става дума за лекарство против алергия. Препаратът е разрешен за употреба, но има изрично условие при спортни събития, да бъде вписан предварително, че е употребяван от дадения спортист.

„Дадохме показания пред комисията. Чакаме резултат. Не мога да взимам становище по случая, събра се комисията. Трябва да изчакаме. Не зависи нищо от мен“, заяви Узунов.

„Според показанията и според лекарството, което е употребил, се надяваме на най-минималното наказание, което е по законите на допинг комисията към БОК“, каза още той.

„Не се знае дали Даксон няма да може да играе още утре срещу Лудогорец. Най-минималното наказание е забележка, или дърпане за ушите, ако искате. Естествено, че храним надежди да можем да разчитаме на Даксон. Докторът си понася последствията за това нещо“, завърши административният директор на Локомотив Пловдив.