На 1/8-финалите от турнира за Купата на България един срещу друг се изправят тимовете на Локомотив Пловдив и Монтана. Двубоят на стадиона в парк „Лаута“ започва в 17,30 часа днес. Това е единствената двойка от този етап на турнира, която противопоставя един срещу друг тимове от А група.

„Смърфовете“ не крият амбициите си за нещо повече във втория по важност турнир в България, а почетният президент на клуба Христо Бонев призна, че Купата на България е „добър шанс за класиране в Европа“ през следващия сезон.

Вероятни състави:

Локо Пд: Ел Харуби, Стамов, Тунчев, Котев, Крумов, Велев, Ласиман, Бакалов, Гъргоров, Камбуров, Карагарен

Монтана: Ив. Василев, Попов, Ас.Георгиев, Михов, Пашов, Й. Георгиев, Г. Ангелов, Мичев, Балджийски, С. Георгиев, Ат. Илиев

По-рано днес Левски гостува на Несебър. Мачът може да наблюдавате пряко по Diema Sport 2, както и онлайн на платформата Gong Play. Двубоят е с начален час 13,30, а негов главен рефер ще бъде Георги Кабаков.

Двата тима се намират в отлична форма, като Левски заема лидерската позиция в А група с актив от 25 точки, докато отборът от Несебър е първи в Югоизточната „В“ група с 12 победи от 13 мача.

Вчера се изиграха четири двубоя от турнира, като в тях се получиха следните резултати:

Спартак Плевен – ЦСКА 0:2

Вихър Строево – Черно море 0:5

Созопол – Ботев 1:0

Литекс – Дунав Русе 4:2

Утре са последните два двубоя от 1/8 финалите: Локомотив Горна Оряховица - Лудогорец и Берое - Банско.

Жребият за следващата фаза на турнира е на 3 ноември, като победителите отново ще бъдат решени е един сблъсък. По два ще бъдат сблъсъците от полуфиналната фаза на турнира, която ще се състои напролет.