Националният селекционер на Казахстан Станимир Стоилов даде своето експертно мнение преди първия от петте мача между Левски и ЦСКА.

Стоилов не скри, че се надява "сините" да победят и в петте двубоя. Според него в мачовете за първенство напрежението в Левски ще е по-малко, което може да спомогне за добри резултати. В същото време той коментира и своя добър приятел Стамен Белчев, на когото призна, че няма как да пожелае успех срещу "сините".

"Очаквам по-добрият отбор, който се надявам да бъде Левски, да победи. Оттам нататък двата отбора са ангажирани да покажат отличен футбол, феърплей, футболна битка и който заслужава повече, той да победи. Чух, че правите анонс за съдиите. Не трябва да поставяме съдиите на преден план. Ако футболистите се държат професионално, няма да има проблеми.
Надявам се Левски да победи."

"Мисля, че в този мач трудно може да говорим за някакви сметки, изчисления. Двата отбора искат да победят. Левски и ЦСКА винаги се надяват на победа. 
Сметки може да се правят за Купата. За първенството победата винаги е важна."

"Дербито има друг заряд. Заряд на футболна битка. И двата отбора са изравнени като възможности. Левски психологически е в по-спокойна ситуация и може да изиграе добър мач."

"Не съм гледал мачовете, гледам репортажи и головете. Не мога да говоря за игрови почерк, но специално в шампионата напрежението в Левски е по-малко. Нормално е като си направил огромна селекция да се надяваш на по-добри резултати."

"Един треньор като работи дълго време трябва да има видими резултати. Надявам се Роси да придаде облик на отбора. Дано доведе Левски до победи."

А може ли Стоилов да даде съвети на своя съгражданин и приятел Стамен Белчев? "Не мисля, че аз съм най-добрият съветник на Стамен Белчев, особено за мачове с Левски. Той има достатъчно опит. Когато сме работили заедно, сме коментирали футбола на дълго и широко. Той е достатъчно интелигентен да развие идеите си. Той е достатъчно реалист, за да вижда проблемите на своя отбор. Казвал съм го винаги, че няма шанс да му пожелая успех срещу Левски."

"Стамен има достатъчно опит, но Роси има много по-голям опит, на много по-високо ниво е водил отбори, нормално опитът да е на страната на Роси. Но някой път емоцията, младостта е много важно нещо в работата на един треньор. Ще се срещнат амбиция и желание на младостта, и опита на Роси."

"Хората трябва да са доволни, че ще има пет мача. Не мисля, че отборите ще правят сметки. Всеки ще иска да живее поне една неделя с ореола на победител. Това е голямо нещо. Надявам се Левски да спечели и петте мача. Това значи, че отборът ще намери път и в бъдеще."

А за финал Стоилов коментира и фактът, че за него като селекционер на Казахстан вече няма да има мачове всеки уикенд. "Може и да ми липсват. Но пет години нон-стоп работа без един почивен ден, може и малко да починем, не е страшно."