Един от възпитаниците на българския наставник Станимир Стоилов първо в Астана, а сега и в националния отбор на Казахстан, разкри какви са методите на специалиста, които му носят успех. Това е вратарят Ненад Ерич, който се ползва с доверието на Мъри и на клубно, и на национално ниво. 

"Стоилов е най-добрият треньор, с когото съм работил, има уникални качества. Мисля, че го доказа безспорно с нашия клуб Астана. Дали е строг? От една страна, да, но от друга - никак. Просто знае кога да е строг."

"Когато сме в съблекалнята преди или след мач, винаги има различен подход към нас, който ни кара да се раздаваме максимално. Щом пое националния отбор на Казахстан, сигурен съм, че ще го изведе постепенно до по-добри резултати."

"Категорично вярвам, че всичко ще се подобри под негово ръководство и резултатите няма да закъснеят. Хората от федерацията направиха най-правилния избор, той познава всеки футболист в Казахстан и работи усърдно, а това е рецепта за успех", сподели Ерич. 

Вратарят е сред избраниците на Мъри Стоилов за контролата с България на 27 март. Това ще е и вторият мач на българския специалист като селекционер на Казахстан. Дебютът му ще е срещу Унгария няколко дни по-рано.