Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич не можеше да си намери място от щастие след триумфа с Купата на България за 2018 година. „Белите” грабнаха трофея след 120 минути футбол, в които голове не паднаха, а при дузпите се наложиха с 4:2.

Трофеят е  първи за най-стария столичен тим от 1996 година насам. Общо за 8-и път в историята си „белите” грабнаха втория по значимост футболен трофей у нас.

„Раздадоха се максимално момчетата, заслужиха тази Купа след всички тези 120 минути и дузпите. Бях убеден, казвах им го през цялата седмица. Просто я заслужаваме”, възкликна Загорчич, за когото това беше дебютен трофей в треньорската кариера.

„Левски ни надиграха, да, но ние спечелихме.”

„Себераздаването на терена, приятелството на момчетата – с това спечелихме. Говорихме да опитаме да излъжем противника. Успяхме в това нещо и сега сме носители на Купата.”

„Благодаря на момчетата, които бяха днес на терена. Аз им бях само помощ. Подпомагам ги в тренировките и в мисленето. Те са героите.”

„Просто трябваше да убедим момчетата, че трябва да си вярват, че могат да си вземат Купата. Говорих си още от началото на седмицата. Погледнахме, направихме го, благодаря им още веднъж. Колкото повече време минаваше, става по-трудно за отбор като Левски да води играта. Ираха феноменално днес пред тази публика на стадиона. Така трябва да е тук в България.”

„Няма значение. Трофеят е за момчетата. Аз съм убеден – ще имам още много трофеи на моята сметка. Разбира се, разбира се, че оставам. Още нищо не сме подписали. Говорим си с президента, не бързаме за никъде. Имаме пълното си доверие.”

„Много е хубаво. Заради това се играе футболът. В евротурнирите ще се изправим срещу отбори, които ще ни помогнат да си проверим нивото.  Ще направим нужната селекция, но точно сега няма как да говоря по този въпрос. Емоциите са в повече”, каза Загорчич.