Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич заяви, че мнението му за играта на Левски от зимата насам доста се е променило и "сините" играят много силен футбол в момента под ръководството на Делио Роси.

Загорчич и Роси дадоха съвместна пресконференция преди големия футболен финал за Купата на България в сряда, 9 май.

Мачът за последния трофей през сезона в България е от 19.30 часа, и ще може да го следите с GONG.BG, както и пряко в ефира на NOVA SPORT и по Дарик радио.

Никола Попов ще свири финала Славия - Левски

"За Славия е чест да е на финал, играем срещу много силен противник, Левски е абсолютен фаворит. Ние ще се опитаме да играем футбол с удоволствие, но и да изпълним целите си разбира се. Първоначално целта бе да стигнем възможно най-далеч. Сега сме на финал, ще се борим, но ще е много трудно," заяви Загорчич.

"Разбира се, има напрежение, това са много важни мачове за футболистите. Взимаме мерки да ги отпуснем, но не прекалено. Всеки мач носи напрежение, тук е много повече, но горе-долу са спокойни моите играчи и се надявам за мача да са максимално готови."

Караиванов: Финалът ще е мачът на сезона, очакваме 35 000

"Притеснява ме класата на Левски. Но ще се раздадем на 100%, няма какво друго. Нищо друго не ме притеснява, стигнахме финал, оттук-нататък само ще борим," добави той.

"Голямата промяна е, че стадионът ще е пълен. Нали затова живеем обаче, да играем пред пълни стадиони. Мисля, че ние сме един от малкото отбори, в които запазихме групата момчета цял сезон, тези, които тренират, са титуляри," обясни още наставникът.

"Не съм наясно със състава, имаме и някои контузени. Ще си поговоря с футболистите на тренировка, ще видя как е настроението, после ще преценя," отговори той на въпрос дали Георги Петков ще е титуляр в сряда.

"Левски започна да играе силен футбол при господин Роси, доста неща се промениха," завъри Загорчич, който през декември отправи сурови критики към играта на "сините" след един шампионатен мач помежду им.

Загорчич: Левски не играе футбол и се самозаблуждава