Шефът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов коментира предстоящия финал за Купата на България между отборите на Славия и Левски. Той  присъства на официалния брифинг преди двубоя, като заяви очакваният на лигата решителният двубой във втория по престиж турнир у нас да се превърне в срещата на сезона и добави, че очакванията са да има 35 000 по трибуните на Националния стадион „Васил Левски“.

 „Идеята е да покажем професионализъм и хубав тон. Интересът е огромен. Няма да е пресилено, ако кажа, че това  ще е мачът на годината за този сезон. Да видим дали и зрителския интерес ще отбележи рекорд, засега тенденциите са такива. Искаме да организираме футболен мач, не чествания и спектакли. Искаме утре хората да дойдат заради мача“, започна Караиванов.

„Много станаха честванията. Искам на този мач да се иде като на футболен мач. Искам на него да се иде заради играчите, а не защото някой ще изкара духов оркестър или 40 народни танцьорки. Нека герои да са играчите. Пожелаваме си да стане спектакъл“, добави Караиванов.

„Към момента са продадени повече от 25 000 билета. Ще видим дали ще се подобри рекорда на ЦСКА - Монтана (33 000) . Билети в Сектор А в блокове 9 и 10 за фенове на Славия има.  Днес се продават билети на стадиона на Славия, а в деня на мача билети ще има и на касите на Националния стадион. Благодаря за съдействието от страна на Славия. За Левски също само суперлативи. Днес в осем часа пих кафе с Краси Иванов. Благодарим за интереса от страна на феновете на Левски. В Сектор А за тях местата вече се изчерпаха. Сектор В също е изчерпан, има места в сектор Г. Да се надяваме, че ще стигнем 35 хиляди“, коментира още Караиванов. 

Финалът за Купата на България е 9 май от 19.30 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Срещата ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, NOVA SPORT и по Дарик радио.