Наставникът на Ботев Ихтиман Валери Свиленов остана доволен от момчетата си, въпреки загубата им с 0:5 от ЦСКА за Купата на България. Той е доволен от характера, който подопечните му показаха. 

"След такъв резултат се говори трудно. Мога единствено да бъда благодарен на момчетата, защото те дадоха всичко от себе си. Второто полувреме излязохме с мисълта да запазим резултата. Получихме втори бърз гол и всичко за нас приключи." 

"За първенство загубихме с 0:3. Тогава може би желанието бе по-голямо. Ранният гол повлия на отбора. ЦСКА е над всички отбори във В група във всяко едно отношение." 

"Нашият отбор стоя добре и даде максимума от себе си. Имаше някакво пренапрежение във футболистите, виждаше в отделни моменти на терена. Може би имаше притеснение в тези, които са юноши на ЦСКА. На някои от тях им е трудно влизането в мъжкия футбол. За някои е много трудно още в първия мач да играят срещу ЦСКА."

"Ние оттук нататък ще играем за победа във всеки мач. На полусезона ще бъдем в десетката. Какво е чувството да играеш на „Армията“ пред такава публика? Уникално е", сподели Свиленов.