Декември бе месец, изпълнен със страсти и емоции за Лудогорец. Преди гостуването на „Сантяго Бернабеу“ в Шампионската лига, разградчани победиха Берое с 4:0 и така излязоха начело в А група за първи път през сезона, макар и само за ден.

В началото на месеца бяха четвъртфиналите за Купата на България, в които имаше пловдивско дерби. Ботев отпадна драматично, което коства треньорското място на Велислав Вуцов. Левски трябваше да наваксва пасив срещу Монтана, но се справи със задачата и продължи пътя си към финала.

3 дни по-късно „сините“ се върнаха в тежката реалност на А група след загуба от Черно море във Варна, последвана и от поражение от Славия.

В лагера на ЦСКА ситуацията бе на другия полюс – надмощие над съперниците и победи над Локо Пловдив и Черно море, което гарантира, че ЦСКА ще зимува на върха в А група.

През паузата обаче „червените“ се разделиха с голмайстора си Серджиу Буш, което бе първият удар по амбициите им, които щяха да бъдат съкрушени тотално в следващите месеци.

В Левски пък имаше промяна на треньорския пост. Георги Иванов се оттегли от поста, а на негово място застана бившият наставник на Лудогорец Стойчо Стоев. Той дебютира със звучен успех с 8:0 над Хасково.

След приказката в Шампионска лига, 2015 за Лудогорец започна с поражение от Берое за Купата на България, а седмица по-късно разградчани все пак успяха да победят с 1:0 и да си осигурят място в следващата фаза.

Трудните моменти за разградчани обаче продължиха. Козмин Моци се прочу отново, но не с вратарски умения, а с два средни пръста, показани в мача с Литекс, в който Лудогорец загуби. А за ЦСКА годината започна с първото от много поражения. За него се погрижи Локомотив София, който пък даде летящ старт на великолепния си пролетен полусезон.