Наставникът на ЦСКА Христо Янев коментира развитието на червения клуб, както и представянето на младите играчи. Той каза, че юношите, които са в отбора, напълно осъзнават къде са попаднали и добави, че разбират защо са в състава.

Янев коментира още, че е доволен от представянето на своите възпитаници в първите два мача във В група срещу Струмска Слава и Септември София и добави по случай предстоящия мач за Купата на България срещу Кремиковци София 2010, че „червените“ гледат мач за мач.

„След първите два официални мача на ЦСКА мога да кажа, че ми хареса желанието в момчетата, хареса ми това, че се раздадоха до край. Харесвам начина, по който търсим победата и това, че създаваме голови ситуации“

„Не ми харесаха дребни детайли в играта, които имаме доста време да изчистим“, започна Янев.

„Изключителна бе подкрепата на феновете, за което ние сме им благодарни. Призоваваме ги във всеки мач да идват и да които искаме да демонстрираме. Ние се опитваме да сме агресивни на терена, да сме хората, които търсят победата на терена и да радваме феновете си с головете“.

„Трябва време, за да свикнат младите с отговорността, която носи фланелката на ЦСКА. Важното е, че те проявяват разбираме към тренировъчния процес, влагат се максимално, показват старание и това е радващо за нас“.

„Ние се отнасяме сериозно. Възможност за изява ще получат момчета, които до сега не са имали шанс. Всички се влагат в тренировъчния процес, а това прави нашия избор по-лесен“, продължи Янев.

„На този етап, освен Момчил Цветанов, нямаме трайно контузени. Всички здрави ще участват в мача. Отчитам факта, че в неделя имаме друг мач и ще се опитам да дам равен шанс за изява на всички“,

„Ние гледаме мач за мач. Искам да излизаме, да играем, да подходим максимално сериозно към всяка наша среща“,

„Повтарям и потретвам, че в отбора ни има млади момчета, пред които предстоят много добри футболни моменти. Надявам се ние да сме хората, които ще им дадем тласък, ние да им дадем шанс за развитие. Трябва да сме търпеливи с тях. Ние сме взискателни, но целият процес е двупосочен и дано да няма натиск от страна на фенове, журналисти на обществено мнение. Те осъзнават къде са попаднали и защо са тук“.

„Божидар Чорбаджийски е много сериозен в тренировъчния процес и взискателен към себе си. Сам търси грешките си, сам иска да ги изчисти. Като човек и характер е момче, с което всеки треньор би искал да работи“, завърши Янев.

ЦСКА се изправя срещу София 2010 в мач за Купата на България тази вечер. Срещата е с начален час 18.30 и ще бъде предавана пряко по Diema Sport 2, както и онлайн на платформа Gong Play. Ще може да я следите и в Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио.