Тази вечер отборът на ЦСКА ще стартира своето участие в турнира за Купата на България. Като участник във В група, "червените" ще имат поредната непозната до този момент задача - да преминат през областните квалификации, за да се класират за участие в същинския турнир.

Така от 18.30 часа "армейците" ще приемат на "Българска армия" отбора на София 2010, а двубоят е по-специален и поради факта, че ще бъде първият официален мач на "новия ЦСКА", излъчван на живо в телевизионен ефир.

Срещата ще бъде предавана пряко по Diema Sport 2, както и онлайн на нашата платформа Gong Play. Ще може да я следите и в Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио.

И двата съперника са дебютанти във В група, но докато ЦСКА попадна там по административен път, то София 2010 спечели промоция за третия ешелон през миналия сезон. Тимът е пълен с млади и неопитни футболисти, за които мачът срещу ЦСКА ще бъде огромно предизвикателство.

До момента София 2010 има 2 загуби от 2 мача в Югозападната В група и заема последно място. Най-известното име със сигурност е това на старши треньора Бисер Хаздай, който дълги години работеше в школата на Левски.

„Аз съм реалист. Искам да покажем добри неща, но съм песимист. Най-опитният ни футболист е Вальо Добревски, който е роден през 1994 година. Играем срещу отбор, който не е нужно да се коментира какъв е и каква история има. Не знам какво да очаквам от нашето представяне, но знам, че това ще е едно незабравимо преживяване за отбора на София 2010“, коментира Хаздай пред Гонг.

След силния старт във В група, ЦСКА ще опита да продължи с победите и за Купата на България, а старши треньорът Христо Янев най-вероятно ще даде шанс за изява на част от футболистите, които до момента по-рядко участват в мачовете на отбора.

От клуба определиха символични цени от 1 и 2 лева за феновете, които искат да посетят мача.

Победителят от мача между ЦСКА и София 2010 ще се изправи срещу спечелилия срещата Витоша Бистрица - Септември София в следващия етап на турнира.