Старши треньорът на Ботев Ихтиман Валери Свиленов сподели, че неговият тим се е представил добре, въпреки тежката загуба от ЦСКА с 0:5 в отложен двубой от 1/16-финалите на турнира за Купата България.

Антон Узунов
90 снимки

„Колко трудна беше подготовката? Не бе много, срещу такъв противник е излишно. Опитахме се, играхме колко ни позволяваше ЦСКА. Това обаче е ЦСКА, няма значение с какъв състав играят“.

„Минути преди мача се пренастроихме, защото започнаха 4-4-2, но не е това причината за загубата. Можеше да покажем повече и да ползваме фланговите ни футболисти. Опитаха се да вкарат острота по фланговете. Митко Митков обаче компенсира с бързината си. Като цяло стояхме добре и се представихме добре. Вторият гол ни пречупи“.

„Роля изигра, че нямаше фенове, лично за нас. Щяхме да се представим доста по-добре, ако играхме на нашия стадион пред фенове. Предпочетохме да играем тук, но това не изигра голяма роля. Накрая не ни достигнаха и физически сили“.

„Нашата цел е да се представим добре и да се качим нагоре в първенството. Не изоставаме много от челниците. Ще се опитаме да си вземем следващите два мача. През зимата да запазим ядрото, да вземе двама нови и да надградим. Ще се опитаме да се възползваме и да атакуваме грешките на лидерите. Имаме такава амбиция“, заяви Валери Свиленов.