Бруно Акрапович дебютира с победа начело на ЦСКА, след като „червените“ разгромиха третодивизионния Ботев Ихтиман с 5:0 на стадион „Българска Армия“ и се класираха за 1/8-финалната фаза в турнира за Купата на България. Али Соу (34) даде преднина на "червените" в средата на първото полувреме, а в началото на втората част Джером Синклеър (55) удвои преднината на възпитаниците на Бруно Акрапович. Малко след това Стефано Белтраме (64) реализира красив гол от пряк свободен удар. Джером Синклеър (70) реализира второто си попадение в мача, а влезлият като резерва Ахмед Ахмедов (76) вкара и пети гол за ЦСКА.

Експерименталният състав на ЦСКА не допусна изненада и постигна категоричен успех. Още от самото начало на двубоя Бруно Акрапович даде шанс на младия Митко Митков, а в течение на двубоя шанс за изява получиха Александър Бучков и Мартин Смоленски. Символичните домакини стояха стабилно през първото полувреме, но след почивката „червените“ вдигнаха оборотите и стигнаха до изразителния успех.

Антон Узунов
90 снимки

Символичните гости стартираха агресивно срещата и "червените" се настаниха в половината на Ботев. Още във 2-ата минута възпитаниците на Бруно Акрапович имаха възможност да застрашат вратата на Николай Радев. Тиаго Родригес центрира от фаул в наказатлното поле, но Томи Юрич не успя да нанесе изстрел.

Миинута по-късно последва ъглов удар за "червените". Отново португалецът центрира в наказателното поле, където Жеферсон нанесе удар, след което топката попадна в Юрген Матей. Нидерландецът стреля отблизо, но кълбото срещна тялото на Николай Радев и излезе в нов корнер.

В 8-ата минута ЦСКА организира бърза контраатака, след като Християна Гутева добре прецени ситуацията и пусна авантаж. Али Соу подаде към Адалберто Пеняранда. Крилото напредна, но не успя да намери с центрирането си атакуващия отдясно Джером Синклеър.

Четири по-късно "червените" организираха нова добра атака. Томи Юрич се освободи в наказателното поле и нанесе удар по земя, но топката срещна десния страничен стълб на Николай Радев. Митко Митков стигна първи до отбитата топка, но изстрелът на младока премина над напречната греда.

Ботев отговори в следващата атака, но Богомил Христов не успя да нанесе добър удар и топката премина покрай десния страничен стълб на Димитър Евтимов.

В следващите минути ЦСКА продължи да контролира събитията на терена и не допускаше "зелените" да достигнат до вратата на Евтимов. В 19-ата минута Али Соу получи в наказателното поле. Нападателят се освободи от Димитър Везалов и шутира от малък ъгъл, но Николай Радев внимаваше и изби.

Две по-късно Атанас Курдов опита с далечен изстрел да застраши Димитър Евтимов, но топката прелетя високо над вратата.

Постепенно Ботев Ихтиман погледна по-смело към вратата на ЦСКА и символичните домакините се задържаха по-трайно в половината на "червените". Първоначалният натиск на възпитаниците на Бруно Акрапович бе спрян и двата тима заформиха битка в средата на терена.

В 29-ата минута Тиаго Родригес намери отлично с далечен пас Томи Юрич в наказателното поле. Нападателят овладя на гърди и отправи изстрел, но топката срещна тялото на Станислав Катранков и излезе в ъглов удар.

В 34-ата минута ЦСКА откри резултата. Али Соу получи на границата на наказателното поле, след което се завъртя и технично реализира в долния ляв ъгъл.

Три по-късно "червените" можеха набързо да удвоят преднината си. Тиаго Родригес пласира ново отлично центриране от фаул в наказателното поле, където Юрген Матей бе над всички, но изстрелът на нидерландеца премина над вратата.

Заключителните минути на първата част преминаха в спокойно темпо, като ЦСКА продължи да бъде отборът, който владее топката, но до положения пред една от двете врати не се стигна.

ЦСКА стартира по-добре и второто полувреме. Митко Митков получи отляво, след което центрира в наказателното поле, но Томи Юрич не успя да засече. Ботев Ихтиман опита да затрудни Димитър Евтимов след изпълнение на пряк свободен удар, но изстрелът на Владимир Каптиев срещна стената.

В началото на втората част Бруно Акрапович реши да направи ранна промяна, включвайки в игра Стефано Белтраме на мястото на Адалберто Пеняранда.

В 55-ата минута "червените" удвоиха преднината си. Томи Юрич получи отляво и центрира в наказателното поле. Джером Синклеър бе на далчената греда, където се възползва от грешката на Антонио Илиев и засече в мрежата на Николай Радев.

Пет минути след второто попадение, Джером Синклеър получи нов отличен шанс, за да реализира нов гол във вратата на Ботев Ихтиман. Крилото получи топката след отлично центриране, но англичанинът стреля неточно с глава.

В 64-ата минута Стефано Белтраме направи резултата класически. Италианецът стреля от пряк свободен удар и изпрати елегантно топката в левия ъгъл на вратата.

В 68-ата минута Ботев Ихтиман имаха добра възможност да намалят резултата. Владимир Каптиев навлезе в наказателното поле и залъга Юрген Матей. Крилото продължи към Йоан Гаврилов, но изстрелът на халфа премина покрай десния страничен стълб.

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович научи лошата новина, че трябва да замени принудително Жеферсон, който получи контузия и на негово място се появи Мартин Смоленски.

В 70-ата минута преднината на "червените" бе покачена. Джером Синклеър проби отдясно, след което навлезе към центъра и стреля, топката рикошира в крака на Димитър Везалов и се озова в мрежата на Николай Радев.

Минута след попадението Стефано Белтраме имаше нужда от медицинска помощ, което притесни треньорският щаб, но все пак италианецът продължи срещата и не се наложи да напусне терена.

В 76-ата минута ЦСКА реализира и пето попадение. Тиаго Родригес с великолепен пас намери Стефано Белтраме отдясно. Италианецът центрира веднага в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов реализира отблизо с глава.

В следващите минути възпитаниците на Бруно Акрапович създадоха още опасности за Николай Радев. Първо стражът отрази удар отблизо на Мартин Смоленски, а след това Тиаго Родригес не успя да намери очертанията на вратата.

Дълбоко в добавеното време Мартин Смоленски проби отдясно и центрира в наказателното поле, но Али Соу отблизо не успя да засече топката за шести път в мрежата на Ботев Ихтиман. Това бе и последното опасно положение в двубоя.

БОТЕВ ИХТИМАН - ЦСКА 0:5

0:1 Али Соу 34'

0:2 Синклеър 55'

0:3 Белтраме 64'

0:4 Синклеър 70'

0:5 Ахмедов 76'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

БОТЕВ ИХТИМАН: Николай Радев, Станислав Катранков, Димитър Везалов, Борислав Ангелов, Антонио Илиев, Васил Велев. Йоан Гаврилов, Владимир Бахъров, Богомил Христов, Владимир Каптиев, Атанас Курдов

Треньор: Стоян Симеонов

ЦСКА: Димитър Евтимов, Пламен Гълъбов, Юрген Матей, Жеферсон, Митко Митков, Тиаго Родригес, Юнус Санкаре, Адалберто Пеняранда, Джером Синклеър, Али Соу, Томи Юрич

Треньор: Бруно Акрапович

Гл. съдия: Християна Гутева

Стадион: "Българска Армия", София