Наставникът на Лудогорец - Анте Шимунджа, призна, че неговият тим не е играл с необходимия кураж при загубата с 0:1 срещу Левски в реванша от полуфиналите на SESAME Купа на Бъкгария. 

„Те заслужаваха финала. Показаха повече енергия и в двата мача. Пожелавам им успех във финала. Когато вкараш първи, имаш преимущество. Контролираха ни и нямахме шансове – само 1, 2. Не бяхме на необходимото ниво“, завърши той.

„Нямаше страх при нас, но ни липсваше куража да играем по-открито. Те бяха агресивни благодарение на подкрепата. Трябваше да реагираме, но не го направихме. Следващият път трябва да играем с повече кураж, за да вдигнем нивото“. 

"Второто полувреме бяхме по-добри, но не ни достигна за нещо повече. Трябва да се научим от тези два мача, за да сме по-адаптивни. Лудогорец и Левски показаха европейски начин на игра и европейски стандарт по трибуните. Ако има повече такива мачове, то всички ще прогресират". 

"Всички казват, че купата не е турнир за Лудогорец. Не мисля, че е така. Искам да съм най-добрият във всяко състезание, в което участвам. Отделихме внимание на тези мачове, бяхме на максимума в това отношение. Нивата на енергия обаче бяха ниски и затова и представянията не бяха на ниво", завърши Шимунджа.