Шефът на съдиите Петър Петров коментира, че не е доволен от дисциплинарния контрол на Георги Кабаков по време на предизвикалия много полемики мач между ЦСКА и Лудогорец за Купата на страната. Петров изтъкна една от грешките на бригадата, отказа да навлиза в подробности, тъй като говори след награждаването най-добре представилите се съдии.

За номер 1 сред арбитрите бе удостоен Станислав Тодоров.

„Правило за игра с ръка в наказателното поле няма. Има ако играта с ръка е била умишлена и тогава се отсъжда ако е била в пеналта наказателен удар“, започна Петър Петров.

Запитан за мача между ЦСКА и Лудогорец за от осминафиналите за Купата на България, който бе белязан от редица спортни съдийски отсъждания, Петров сподели: „Има си доклад на съдийския наблюдател. Но нека да гледаме по-позитивно. Днес връчихме награди. Предстои заседание на съдийската комисия и ще бъдат разгледани всички негови грешки, както и представянето на целия екип“.

„Казах, че не съм доволен по дисциплинарния контрол от представянето на главния съдия“, добави шефът на съдиите.

„Сред грешките е непоказване на директен червен картон на Барт за предотвратяване на очевидна възможност за вкарване на гол. Отбелязано е в долклада наблюдателя и това е мнението на господин Бата. Оттам насетне вече, ако тръгнем да говорим сега няма да ни стигне половин час да анализираме и другите неща, а не е и мястото сега“, завърши Петър Петров.