Заместник-кметът на Ихтиман инж. Тони Кацаров даде интересно интервю за Gong.bg преди двубоя на Ботев срещу ЦСКА в мач от първия кръг в турнира за Купата на България. Той е и председател на УС на Ботев Ихтиман, а футболът е неизменна част от живота му.

С него говорихме не само за мача, но и за отбора, който заема 7-ото място в Югозападната Трета лига малко преди края на есенния полусезон.

- Господин Кацаров, Ботев заема 7-ото място в класирането на Югозападната Трета лига, имате ли амбиции за място във Втора лига?
- За момента разликата с тимовете на върха е доста голяма, но ако през пролетта натрупаме победи и приближим лидерите защо да не опитаме.

- В отбора личат имената на преминалите през елита Димитър Везалов и Атанас Курдов, да очакваме ли още имена в селекцията на тима за пролетния дял от първенството?
- Като цяло спортно-технически отборът е окомплектован добре, но ако има някое име, което е готово да помогне на отбора със сигурност ще го привлечем.

- Когато имаше възможност публиката да посещава мачовете стадион "Христо Ботев" в Ихтиман събра доста публика, което говори добре за свършената работа от ръководството, както спортно-техническото, така и от управленското?
- Това може само да ме радва, тъй като говори за свършената работа. Дано хората са доволни от играта на отбора.

- Колко важни са мачовете за Купата на България, миналата година Ботев остави отлични впечатления с играта си срещу Черно море, независимо от поражението?
- Тези мачове дават възможността да си сверим часовника, за това колко работа е свършена, а тази година предизвикателството е още по-голямо, тъй като ЦСКА играе и в Европа, а това дава допълнителна мотивация.

- Какво да очакваме от мача с ЦСКА?
- Сигурен съм, че момчетата ще излязат с необходимата мотивация, важното е да не падне ранен гол, който да ги стресира, надявам се да са спокойни и да се насладят на играта. Ако ЦСКА играе с втория си отбор може да има и доза подценяване, но от друга страна те са с нов наставник, а това ще мотивира тези, които играят да дадат всичко от себе си, за да се докажат. Ако се отдаде възможността да отстраним съперника ще се възползваме. Що се отнася до съдийството сме сигурни, че то ще бъде обективно. 

- Стадион "Христо Ботев" може да се похвали с прекрасна главна трибуна, която дава необходимия комфорт на зрителите, какви още подобрения да очакваме по съоръжението?
- В момента тече ремонт и на другата трибуна, тази която е срещу главната, като на нея ще бъдат поставени седалки, което ще направи стадиона още по-добър, а тази трибуна ще се използва и от гостуващите привърженици.