Полузащитникът на Локомотив Пловдив Лукас Салинас коментира пред бразилски медии, че се чувства отлично при „смърфовете”. Пристигналият през зимата халф потвърди, че целта пред него и пловдивчани е триумф за Купата на България и после мачове в Лига Европа.

„Моите идоли винаги са били играчи, които са на моята позиция. Кака е идеалният пример. Обичах да гледам Конка и Рикелме в Аржентина. Сега в актуалния футбол съм привърженик на Бернардо Силва, Меси и Неймар”, каза играчът на Локо Пловдив пред родните за него медии за идолите си.

„Винаги съм вярвал, че имам потенциала да бъда професионалист, да. Знаех, че ще бъде много трудно, но защо да не можеше да стане. Когато пристигна в Пловдив, тренирах два дни на базата в Пловдив и след това заминах за 15-дневен лагер в Турция. Това се случи, тъй като климатичните условия в България не позволяват да се тренира през зимата. Именно в Турция имах шанса да се опозная с момчетата, да науча и вникна в тактическия модел на треньорите и тези неща ми помогнаха да се адаптирам”, каза Салинас.

Запитан за престоя си в България, Лукас каза, че се наслаждава на Пловдив, описвайки го като „отличен град”. Той коментира и факта, че говори със съотборниците си на английски, тъй като българският език му се вижда много труден.

„Моята цел и мечта е да спечелим Купата на България и да играем в Лига Европа. Винаги съм искал да играя срещу Барселона на „Камп Ноу” или срещу Реал Мадрид на „Бернабеу”. Също така и да играя с Бразилейрао в елита на моята страна”, допълни той.